Invallen op NPO Soul en Jazz

Invallen op NPO Soul en Jazz

Tamar

Andrew Makkinga vervangen

Dinsdag 23 augustus mocht was Andrew Makkinga helaas niet in staat om zijn programma live uit te zenden. Jammer voor Andrew, maar natuurlijk stiekem leuk voor mij! Aan mij de eer om 3 uur live radio te maken op NPO Soul en Jazz tussen 19-22 uur. Met veel plezier en een bak fijne muziek mocht ik naar het laatste uur toewerken met daarin een live concert van Lianne La Havas. Het was haar 27e verjaardag die dag en ter ere van deze gelegenheid werd haar allereerste optreden bij North Sea Jazz uitgezonden. Ze was toen nog maar 22 jaar oud.

Verder hebben we een manier gevonden om Keith Moon te draaien op een jazz zender. Hij heeft 1 soloplaat opgenomen, in 1974. Two Sides of The Moon heette die plaat. Echt goed ontvangen werd hij destijds niet. Ook het opnemen van de plaat ging niet van een leien dakje: de opnames moesten regelmatig worden gestaakt omdat Keith te high was om verder te werken. Op het album zijn een aantal bonus tracks verschenen, die eigenlijk bedoeld waren voor een tweede plaat, maar die is er nooit gekomen.
Van die bonus tracks heb ik er eentje gedraaid. En die is ingespeeld door een aantal muzikanten waar je oren van gaan klapperen! Keith Moon neemt namelijk op deze track de leadzang voor zijn rekening, en heeft het drummen voor het gemak maar even overgelaten aan Ringo Starr! De backing vocals worden verzorgd door David Bowie, je hoort Lee Ritenour en Ron Wood op gitaar, en Booker T. Jones op toetsen. Zo’n bezetting op 1 track wilde ik je niet onthouden.

Terugluisteren? Ik zou het maar doen! En wel hier

14100512_10154490802214721_8880724362332389777_n Screen Shot 2016-08-24 at 15.43.38

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com